Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3 SD Semester 2

Kali ini Bimbel Brilian menyajikan latihan soal berbentuk online untuk memudahkan putra-putri anda dalam belajar.

Keterangan soal online :
Jenis soal online= Pilihan ganda
Jumlah soal online = 25 butir soal
Waktu mengerjakan = 60 menit
Bab / Materi Soal = Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3  ( Tiga ) SD Semester 2

*Jika ingin melihat soalnya secara lengkap dan mendownloadnya, berikut linknya :
– Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 2 Genap
– Download Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 2 Genap

Di bawah ini adalah Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3  ( Tiga ) SD Semester 2 secara online, semoga bisa menambah motivasi ananda tercinta dalam belajar dalam mengasah kemampuannya.

Cara mengerjakan soal online ini :

– Pilihlah jawaban yang dianggap tepat
– Jika sudah selesai, klik tulisan ” KOREKSI JAWABAN ” di bagian paling bawah soal untuk mengoreksi.
– Lihatlah hasil koreksi beserta penilaiannya.

Selamat mengerjakan.

1. Wong sing penggaweane nambani wong lara arane ….

 
 
 
 

2. Dinda arep tuku obat. Panggonan kanggo tuku obat ikut ana ing ….

 
 
 
 

3. Wong sing gelem olahraga iku awake bakal ….

 
 
 
 

4. Diki : “….. kula bade tangklet Pak.”
Pak Rudi : “Arep takon apa Dik?
Tembung kang bener kanggo njangkepi ukara ing duwur yaiku ….

 
 
 
 

5. Dina  : “ ….. sing gelem tak wenehi roti?
Sinta : “Aku Din, aku gelem.”
Tembung pitakon kang bener kanggo njangkepi ukara ing duwur yaiku ….

 
 
 
 

6. Pembarepe pandhawa yaiku raden ….

 
 
 
 

7. Raden Janaka iku kasatiyan ana ing ….

 
 
 
 

8. Ing ngisor iki sing ora kalebu punakawan yaiku ….

 
 
 
 

9. Pakdhe lagi bali saka Semarang
Ukara ing dhuwur basa kramane yaiku ….

 
 
 
 

10. Simbah nembe gerah waja.
Gerah waja tegese ….

 
 
 
 

11. Papan panggonan kanggo mandek kapal yaiku ….

 
 
 
 

12. Wong seng penggaweane ngelakokake sepur diarani ….

 
 
 
 

13. Papan panggonan kanggo tuku karcis yaiku ….

 
 
 
 

14. Bocah – dudung – Kang – iku – sinau – sregep
Urutan kang bener saka ukara ing dhuwur yaiku ….

 
 
 
 

15. Penggaweane bocah kang sekolah yaiku ….

 
 
 
 

16. Ukara ing ngisor iku sing kalebu ukara pitakon yaiku ….

 
 
 
 

17. Tukokno beras nang tokone Pak Rudi!
Ukara ing dhuwur iku kalebu ukara ….

 
 
 
 

18. Kacamata yen ditulis jawa yaiku ….

 
 
 
 

19.

Tulisan Jawa ing dhuwur iku unine ….

 
 
 
 

20. Santi iku bocah sing sregep sinau. Kosok baline sregep yaiku ….

 
 
 
 

21. Wacanan kanggo nomer 21 – 23

Dina senin wingi Sofa dolanan layangan mbi Rudi lan Wawan. Cah telu iku dolanaan layangan ana ing ratan. Saking senenge dolanan, ujug-ujug ana mobil sing lewat banter. Bocah telu iku ameh ketabrak. Nanging sopir mobile untung wae iso mandekake mobile kanthi cepet. Sahingga cah telu iku ora ana sing ketabrak. Bocah telu iku langsung diseneni pak sopire. Dikandani nek dolanan layangan ora oleh nang ratan.

Sapa sing dolanan layangan nang ratan ?

 
 
 
 

22. Kenapa Pak Sopir nyeneni Sofa, Rudi lan Wawan?

 
 
 
 

23. Yen dolanan layangan iku becike ana ing ….

 
 
 
 

24. Kembang jagung iku arane jeprak. Yen kembang jambu arane ….

 
 
 
 

25. Anak kebo arane gudel. Yen anak gajah arane ….

 
 
 
 

Demikian Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 2. Bimbel Brilian berharap anda berkenan memberikan koreksi dan saran apabila ada soal-soal di atas yang perntanyaan aatau jawabannya mungkin kurang tepat, agar latihan soal online yang disajikan di atas bisa menjadi lebih baik dan bagus. Terima kasih, semoga bermanfaat.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x