Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 4 SD Semester 2

Kali ini Bimbel Brilian menyajikan latihan soal berbentuk online untuk memudahkan putra-putri anda dalam belajar.

Keterangan soal online :
Jenis soal online = Pilihan ganda
Jumlah soal online = 25 butir soal
Waktu mengerjakan = 60 menit
Bab / Materi Soal = Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa  Kelas 4 ( Empat ) SD Semester 2

*Jika ingin melihat soalnya secara lengkap dan mendownloadnya, berikut linknya : 
– Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 4 ( Empat ) SD Semester 2
– Download Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa  Kelas 4 ( Empat ) SD Semester 2

Di bawah ini adalah Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa  Kelas 4 ( Empat ) SD Semester 2
 secara online, semoga bisa menambah motivasi ananda tercinta dalam belajar dalam mengasah kemampuannya.

Cara mengerjakan soal online ini :

– Pilihlah jawaban yang dianggap tepat
– Jika sudah selesai, klik tulisan ” KOREKSI JAWABAN ” di bagian paling bawah soal untuk mengoreksi.
– Lihatlah hasil koreksi beserta penilaiannya.

Selamat mengerjakan

1. Wacanen kanthi premathi!

Koperasi Sekolah

Koperasi sekolah iku salah sawijine organisasi ing sekolahan. Murid-murid iso dadi anggotane kabeh. Koperasi sekolah ngelatih murid-murid pada guyup rukun kerja bareng-bareng mbi kanca-kancane. Koperasi sekolah iku uga iso dadi papan panggonan supaya murid-murid pada latihan dodolan.

Koperasi sekolah iku dodol kabutuhan-kabutuhane para murid. Saka buku, pensil, garisan lan lia-liane. Koperasi sekolah gampangake murid-murid supaya iso tuku kabutuhan sekolah ing njero sekolahane dewe. Rega-rega ing koperasi sekolah uga murah-murah. Merga ngana para murid pada seneng tuku-tuku kabutuhan sekolah ing koperasi sekolah.

Irah-irahan wacan ing dhuwur yaiku ….

 
 
 
 

2. Opo bae contohe barang sing disediakake ing koperasi sekolah?

 
 
 
 

3. Koperasi sekolah iso ngelatih murid-murid pada ….

 
 
 
 

4. Anggota koperasi sekolah yaiku ….

 
 
 
 

5. Karpriye rega-rega ana ing koperasi sekolah?

 
 
 
 

6. Tembang macapat iku cacahe ana ….

 
 
 
 

7. Tembang Pocung iku ana …. gatra

 
 
 
 

8. Cacahing larik saben sapada iku diarani ….

 
 
 
 

9. Kosok baline tembung gething yaiku ….

 
 
 
 

10. Papan panggonan kanggo wong adol tinuku yaiku ….

 
 
 
 

11. Wong sing penggaweane ngelakokake sepur yaiku ….

 
 
 
 

12. Budhe untune lara. Basa kramane yaiku ….

 
 
 
 

13. Iku – digawe – kayu – lemari – saka. Tembung-tembung iku urutane kang bener yaiku ….

 
 
 
 

14. Raden Werkudara nalika enome aran ….

 
 
 
 

15. Musuhe pandhawa yaiku bala ….

 
 
 
 

16. Gamane raden werkudara yaiku ….

 
 
 
 

17.

Tembung ing nduwur iku unine ….

 
 
 
 

18. Ana kucing lima
Yen ditulis jawa dadi ….

 

a.

b.

c.

d.

 
 
 
 

19. Ukara ing ngisor iki sing kalebu ukara tanggap yaiku ….

 
 
 
 

20. Santi yen ketemu Galang iku kaya banyu karo lenga. Tegese kaya banyu karo lenga yaiku ….

 
 
 
 

21. Paribasan bathok bolu isi madu tegese ….

 
 
 
 

22. Kembang jagung arane sinuwun, yen kembang kanthil arane …

 
 
 
 

23. Sebutan pancuran kapit sendang iku kanggo ….

 
 
 
 

24. Anak loro lanang kabeh diarani ….

 
 
 
 

25. Anak macan kuwi arane ….

 
 
 
 

Demikian Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa  Kelas 4 ( Empat ) SD Semester 2
. Bimbel Brilian berharap anda berkenan memberikan koreksi dan saran apabila ada soal-soal di atas yang perntanyaan aatau jawabannya mungkin kurang tepat, agar latihan soal online yang disajikan di atas bisa menjadi lebih baik dan bagus. Terima kasih, semoga bermanfaat.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x