Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 2

Kali ini Bimbel Brilian menyajikan latihan soal berbentuk online untuk memudahkan putra-putri anda dalam belajar.

Keterangan soal online :
Jenis soal online = Pilihan ganda
Jumlah soal online = 25 butir soal
Waktu mengerjakan = 60 menit
Bab / Materi Soal = Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 ( Lima ) SD Semester 2

*Jika ingin melihat soalnya secara lengkap dan mendownloadnya, berikut linknya : 
– Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 ( Lima ) SD Semester 2
– Download Latihan Soal UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 ( Lima ) SD Semester 2

Di bawah ini adalah Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 ( Lima ) SD Semester 2 secara online, semoga bisa menambah motivasi ananda tercinta dalam belajar dalam mengasah kemampuannya.

Cara mengerjakan soal online ini :

– Pilihlah jawaban yang dianggap tepat
– Jika sudah selesai, klik tulisan ” KOREKSI JAWABAN ” di bagian paling bawah soal untuk mengoreksi.
– Lihatlah hasil koreksi beserta penilaiannya.

Selamat mengerjakan

1. Wacanen cerita ing ngisor iki!

Mudik Lebaran

Saben tahun nyedaki dina riaya Idul Fitri, akeh wong sing bali ing kota kelahirane dewe-dewe saka perantauane. Pada bali kepengen ketemu karo keluargane dewe-dewe. Kegiatan kaya ngono kui iku istilahe diarani mudik. Wong-wong pada mudik gunakake piranti transportasi apa bae, saka montor, bus, kereta, kapal utawa montol mabur. Saking akehe wong seng pada mudik, dalan-dalan pada macet. Apa meneh pas wes nyedaki dina riaya kurang seminggu. Akeh wong sing mudik asale saka kutha-kutha gede, kaya Jakarta, Surabaya, Bandung, Semarang lan lia-liane. Dina riaya Idul Fitri bisa dadi wektu sing pas kanggo kumpul karo keluargane dewe-dewe, ing wektu iku biasane wong-wong sing pada kerja oleh liburan rada suwe. Dadi iso dimanfaatke kanggo silaturrahim mbi kabeh keluargane sing ana desa-desa.

Apa irah-irahan cerita ing dhuwur?

 
 
 
 

2. Kang kalebu alat transportasi kanggo mudik, kejaba ….

 
 
 
 

3. Apa tujuane wong-wong pada mudik?

 
 
 
 

4. Kenapa nyedaki wektu Idul Fitri dalan-dalan gedhe pada macet?

 
 
 
 

5. Ing ngendi tujuane wong-wong padha mudik iku?

 
 
 
 

6. Perange Pandhawa lan Kurawa yaiku arane ….

 
 
 
 

7. Prabu Dewatacengkar iku ratu ing ….

 
 
 
 

8. Padaringan iku wadah kanggo nyimpen ….

 
 
 
 

9. Aksara Jawa iku jumlahe ana ….

 
 
 
 

10.

Unine ukara ing dhuwur yaiku ….

 
 
 
 

11. Bapak lunga Semarang
Yen ditulis Jawa dadi ….

a. 

b. 
c. 
d. 

 
 
 
 

12. Budi lagi lara demam, wonge krasa cenut-cenut.
Sing cenut-cenut yaiku ….

 
 
 
 

13. Andi kui bocah seng ora sopan, wonge ora gelem pamitan. Arep dolan langsung lunga …

 
 
 
 

14. Piranti kanggo babat suket lan pari yaiku ….

 
 
 
 

15. Tembung apik iku pada tegese kalian ….

 
 
 
 

16. Bengi iki rembulane katon bunder. Langite dadi katon padang ….

 
 
 
 

17. Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu dasanamane angin yaiku ….

 
 
 
 

18. Sirahe Pak Darman gundhul tanpa ….

 
 
 
 

19. Kencur, jahe, kunyit iku kalebu tanduran ….

 
 
 
 

20. Penggaweane – sopir – dados – Heri – sakniki
Urutan tembung-tembung kang bener yaiku ….

 
 
 
 

21. Pakdhe uwis ngombe banyune
Yen dikramake dadi ….

 
 
 
 

22. Woh jati arane ….

 
 
 
 

23. Rani iku nek mlaku banter, nanging nek Dini iku mlakune alon kaya ….

 
 
 
 

24. Pak Danu wes wegah ngomongi Adi, amerga Adi kui bocah sing kaku atine.
Kaku atine iku artine ….

 
 
 
 

25. Piranti ing ngisor iki sing ora kalebu gamelan yaiku ….

 
 
 
 

Demikian Latihan Soal Online UAS / UKK Bahasa Jawa Kelas 5 ( Lima ) SD Semester 2. Bimbel Brilian berharap anda berkenan memberikan koreksi dan saran apabila ada soal-soal di atas yang perntanyaan aatau jawabannya mungkin kurang tepat, agar latihan soal online yang disajikan di atas bisa menjadi lebih baik dan bagus. Terima kasih, semoga bermanfaat.

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x