Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 3 SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

Dalam postingan ini, Bimbel Brilian mempublikasikan latihan soal ulangan tengah semester berbentuk online. Latihan soal ulangan akhir sesemester ( UAS ) Online ini dibuat praktis dengan harapan bisa memudahkan putra-putri anda dalam belajar. Sehingga bisa menambah persiapan menjelang UAS yang akan tiba.

Keterangan soal ulangan akhir semester ganjil / gasal online :

Jenis soal online = Pilihan ganda
Jumlah soal online = 25 butir soal
Waktu mengerjakan = 60 menit
Bab / Materi Soal = Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

*Jika ingin melihat soalnya secara lengkap atau jika ingin mendownloadnya, berikut linknya ada di bawah ini :

Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Di bawah ini adalah Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya, kerjakanlah dengan teliti dan cermat agar mendapatkan hasil yang terbaik.

Cara mengerjakan soal online ini, cukup pilih jawabannya lalu klik tulisan ” KOREKSI JAWABAN ” di bagian paling bawah soal.

1. Wongs sing gelem omong apa anane diarani ….

 
 
 
 

2. Bayu : ” ….. ”
Riko : “Amarga ing lapangan iku amba lan ora ana montor!”
Pitakon kang bener kanggo njangkepi pachelaton ing dhuwur yaiku ….

 
 
 
 

3. Ibu tuku roti
tembung ing dhuwur iku yen didadeke basa krama alus dadi …

 
 
 
 

4. Pak guru nulis ing blabak nganggo ….

 
 
 
 

5. Afandi wingi dadi juara kelas amarga wonge kui …. sinau.

 
 
 
 

6. Panggonan kanggo dol tinuku iku diarani ….

 
 
 
 

7. Yen kerja kudu sregep ben uripe ora nelangsa
Tembung nelangsa tegese yaiku ….

 
 
 
 

8. Rani wetenge awan-awan wes keroso luwe.
Kosok baline luwe yaiku ….

 
 
 
 

9. Bandhara iku papan panggonan kanggo mandheg ….

 
 
 
 

10. Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 (Tiga) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban
Aksara jawa ing dhuwur iku unine ….

 
 
 
 

11. Panji iku anak sing pembarep
Pembarep iku tegese ….

 
 
 
 

12. Jalu lan cucuk iku arane gamane kewan ….

 
 
 
 

13. Raden werkudara iku satriiya ing ….

 
 
 
 

14. Jamus kalimasada iku gamane Prabu ….

 
 
 
 

15. Layangan iku digawe saka piranti ing ngisor iki, kajaba ….

 
 
 
 

16. Wacanen cerita ing ngisor iki kanthi teliti! 

Pandhawa sing nomer telu yaiku Raden Arjuna. Raden Arjuna iku putrane Prabu Pandhu Dewanata lan Dewi Kunthi. Kakange Raden Arjuna sing nomer siji yaiku Raden Puntadewa. Nomer loro yaiku Raden Werkudara. Raden Puntadewa lan Raden Werkudara iku tunggal bapa lan ibu. Lan Arjuna uga nduwe adi, adine ana loro yaiku Raden Nakula lan Raden Sadewa. Raden Nakula lan Raden Sadewa iku tunggal bapa nanging beda ibu.

Raden Arjuna iku dadi …. pandhawa.

 
 
 
 

17. Adhine Raden Arjuna yaiku ….

 
 
 
 

18. Bapake Raden Arjuna yaiku ….

 
 
 
 

19. Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 (Tiga) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Aksara Jawa ing dhuwur iku unine ….

 
 
 
 

20. Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 (Tiga) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Gambar wayang ing dhuwur yaiku ….

 
 
 
 

21. Ukara ing ngisor iki sing kalebu ikara tanduk yaiku ….

 
 
 
 

22. Bocah sing ora tahu gelem sinau iku diarani ….

 
 
 
 

23. Bocah grapyak yaiku bocah sing gelem ….

 
 
 
 

24. Putri lagi mangan gedhang goreng
Ukara ing dhuwur iku yen didadeke ukara tanggap dadi ….

 
 
 
 

25. Anak loro wadon kabeh diarani ….

 
 
 
 

Demikian Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 3 ( Tiga ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya. Semoga bisa menambah motivasi ananda tercinta dalam belajar dalam mengasah kemampuannya. Bimbel Brilian juga berharap, anda berkenan memberikan koreksi dan saran apabila ada soal-soal di atas yang perntanyaan atau jawabannya yang mungkin kurang tepat. Agar latihan soal online yang disajikan di atas bisa menjadi lebih baik dan bagus. Terima kasih, semoga bermanfaat.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Paling lama
Paling baru Paling banyak dipilih
Inline Feedbacks
View all comments
Teman Jiwamu
1 Tahun yang lalu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x