Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Kali ini Admin ingin membagikan Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 (Dua) SD Semester 1 (Ganjil) dan Kunci Jawabannya yang dapat didownload dengan mudah dengan sekali klik. Keterangan soal :

Jumlah soal pilihan ganda : 25
Jumlah soal isian singkat : 10
Jumlah soal uraian : 5


Contoh-contoh soal di dalamnya :


1.
Soal Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban
wayang sing irunge dawa lan awake gedhe dhuwur yaiku …
a. semar
b. bagong
c. petruk

2. wong sing ngelakokake wayang iku arane …
a. guru
b. dhalang
c. sinden

3. gamelan sing carane ngunekake kudu disebul
lan digawe saka pring yaiku …
a. suling
b. gong
c. bonang

4. ningsih lagi teka saka sekolah . kosok baline teka yaiku …
a. wangsul
b. mlebu
c. lunga

5.  bu guru – buku – ngasta – gambar
tatanan tembung ing dhuwur iku sing bener yaiku …
a. buku gambar ngasta bu guru
b. bu guru ngasta buku gambar
c. gambar buku bu guru ngasta

6.  rahmad saiki wes kelas telu
pitakon andhedhasar wangsulan ing dhuwur iku sing bener yaiku …
a. saiki rahmad bijine pira?
b. saiki rahmad wes mulih durung?
c. saiki rahmad wes kelas pira?

7. tandurane kudu disirami supaya bisa urip …
a. mati
b. subur
c. layu

8. sendok garpu lan piring iku piranti kanggo …
a. adus
b. turu
c. mangan

9. aku piranti sing bentuke bisa bunder lan kotak
aku dipasang ing tembok uga ing tangan
aku kanggo nuduhake wektu
aku yaiku …
a. pit
b. buku
c. jam

10. dadi murid sing apik yen diwulang guru kudu ….
a. rame dewe
b. krunguake
c. sakpenake

Jika ingin melihat soalnya dahulu secara lengkap ini linknya :

Sedangkan berikut Link Downloadnya :
Demikian link Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 (Dua) SD Semester 1 (Ganjil) dan Kunci Jawaban. Semoga bisa menjadi bahan belajar untuk menambah wawasan dan latihan. Atau sebagai sumber referensi membuat soal. Jika ada link yang tidak aktif mohon komentarnya dibawah. Kemudian jika ada soal atau jawaban yang kurang tepat, maka besar harapan anda bersedia memberikan saran dan perbaikan kepada kami.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x