Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

Dalam postingan ini, Bimbel Brilian mempublikasikan latihan soal ulangan tengah semester berbentuk online. Latihan soal ulangan akhir sesemester ( UAS ) Online ini dibuat praktis dengan harapan bisa memudahkan putra-putri anda dalam belajar. Sehingga bisa menambah persiapan menjelang UAS yang akan tiba.

Keterangan soal ulangan akhir semester ganjil / gasal online :

Jenis soal online = Pilihan ganda
Jumlah soal online = 25 butir soal
Waktu mengerjakan = 60 menit
Bab / Materi Soal = Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya

*Jika ingin melihat soalnya secara lengkap atau jika ingin mendownloadnya, berikut linknya ada di bawah ini :

Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban

Di bawah ini adalah Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya, kerjakanlah dengan teliti dan cermat agar mendapatkan hasil yang terbaik.

Cara mengerjakan soal online ini, cukup pilih jawabannya lalu klik tulisan ” KOREKSI JAWABAN ” di bagian paling bawah soal.

1. Sedulurku lanang sing lahire sakwise aku yaiku …

 
 
 

2. bapakke ibuku iku …

 
 
 

3. ibu tindak peken. basa ngokone yaiku …

 
 
 

4. … regane bukumu
cecak-cecak ing dhuwur iku isine sing bener yaiku …

 
 
 

5. joko : “sapa jenengmu?”
rani : “ ……”

 
 
 

6. Soal Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 ( Ganjil ) Dan Kunci Jawaban
wayang sing irunge dawa lan awake gedhe dhuwur yaiku …

 
 
 

7. wong sing ngelakokake wayang iku arane …

 
 
 

8. ningsih lagi teka saka sekolah . kosok baline teka yaiku …

 
 
 

9. gamelan sing carane ngunekake kudu disebul
lan digawe saka pring yaiku …

 
 
 

10. rahmad saiki wes kelas telu
pitakon andhedhasar wangsulan ing dhuwur iku sing bener yaiku …

 
 
 

11. bu guru – buku – ngasta – gambar
tatanan tembung ing dhuwur iku sing bener yaiku …

 
 
 

12. sendok garpu lan piring iku piranti kanggo …

 
 
 

13. tandurane kudu disirami supaya bisa urip …

 
 
 

14. dadi murid sing apik yen diwulang guru kudu ….

 
 
 

15. aku piranti sing bentuke bisa bunder lan kotak
aku dipasang ing tembok uga ing tangan
aku kanggo nuduhake wektu
aku yaiku ….

 
 
 

16. punakawan sing diarane kanthong bolong yaiku …

 
 
 

17. wacanen pachelaton ing ngisor iki
sinta : koe saka ngendi yuk?
ayuk : aku saka perpustakaan.
sinta : kowe mang mbi sapa?
ayuk : aku lunga mbi dini lan ratih
sinta : kapan-kapan aku hijak ya yuk
ayuk : iya sin, muga-muga bae aku eling

ayuk bar lunga saka …

 
 
 

18. sapa bae kancane ayuk sing dijak lunga perpustakaan?

 
 
 

19. yen ketemu karo bu guru ing wayah esuk kudu ngaturake …

 
 
 

20. yen arep lewat ing ngarepe wong liya kudu ngaturake …

 
 
 

21. wong sing ora gelem nyambut gawe iku diarani …

 
 
 

22. ningrum nembe mangan roti
ukara ing dhuwur iku jejere yaiku …

 
 
 

23. gugur gunung iku padha artine karo …

 
 
 

24. bapak wes teka
ukara ing dhuwur basa kramane yaikut …

 
 
 

25. wujudku akeh sing bentuke kothak
aku digawe saka kayu

aku nduwe sikil papat

aku kanggo lungguhan

Batangane tembung-tembung ing dhuwur iku yaiku …

 
 
 

Demikian Soal UAS Bahasa Jawa Online Kelas 2 ( Dua ) SD Semester 1 ( Ganjil ) – Langsung Ada Nilainya. Semoga bisa menambah motivasi ananda tercinta dalam belajar dalam mengasah kemampuannya. Bimbel Brilian juga berharap, anda berkenan memberikan koreksi dan saran apabila ada soal-soal di atas yang perntanyaan atau jawabannya yang mungkin kurang tepat. Agar latihan soal online yang disajikan di atas bisa menjadi lebih baik dan bagus. Terima kasih, semoga bermanfaat.

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x