37 Arane Swara Kewan (37 Sebutan Suara Binatang)

37 Arane Swara Kewan (37 Sebutan Suara Binatang)

1. Arane Swara asu (anjing) yaiku mbaung/ njegug.
2. Arane Swara babi yaiku nguik
3. Arane Swara babon (ayam betina) yaiku petok-petok
4. Arane Swara bajing yaiku ngrecek
5. Arane Swara banyak (angsa) yaiku pating krengah.
6. Arane Swara bebek yaiku kwek-kwek.
7. Arane Swara cecak (cicak) yaiku ngecek.
8. Arane Swara dara (merpati) yaiku mbekur.
9. Arane Swara gajah yaiku ngempret.
10. Arane Swara gangsir (Sejenis jangkrik besar) yaiku ngenthir.
11. Arane Swara garengpung yaiku ngrengreng.
12. Arane Swara gemak (Puyuh) yaiku ngelung.
13. Arane Swara jago (Ayam Jantan) yaiku kluruk.
14. Arane Swara jalak yaiku ngoceh.
15. Arane Swara jaran (Kuda) yaiku beker/ bengingeh.
16. Arane Swara jangkrik yaiku ngerik.
17. Arane Swara kacer yaiku ngoceh
18. Arane Swara kebo (Kerbau) yaiku ngowek.
19. Arane Swara kethek (Kera) yaiku mere.
20. Arane Swara kidang (Kijang) yaiku mbekik.
21. Arane Swara kodhok (Katak) yaiku ngorek.
22. Arane Swara kumbang yaiku mbengengeng.
23. Arane Swara kucing yaiku ngeong.
24. Arane Swara kuthilang yaiku ngoceh.
25. Arane Swara kuthuk (Anak ayam) yaiku kiyik-kiyik.
26. Arane Swara kutut (Perkutut) yaiku manggung.
27 Arane Swara lamuk (Nyamuk) yaiku nging-nging.
28. Arane Swara macan yaiku mbaung/ nggero.
29. Arane Swara menco yaiku ngoceh.
30. Arane Swara menjangan yaiku mbekik.
31. Arane Swara merak yaiku nyengungong.
32. Arane Swara sapi yaiku mbengah.
33. Arane Swara singa yaiku nggero.
34. Arane Swara srigala yaiku mbaung
35. Arane Swara tikus yaiku citcit.
36. Arane Swara ula (ular) yaiku ngakak/ ngeses.
37. Arane Swara wedhus (Kambing) yaiku ngembek.

3.7 10 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Paling lama
Paling baru Paling banyak dipilih
Inline Feedbacks
View all comments
Bimbel Brilian
Bimbel Brilian
1 Tahun yang lalu

Sama-sama buk, semoga bisa membantu belajar anak-anaknya

Unknown
Unknown
1 Tahun yang lalu

SANGAT MEMBANTU BUAT ANAK-ANAK TERIMAKASIH " BIMBELBRILLIAN"

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x